Alastarolaiset kaatuivat murskalukemin

ÅCF – AU 7-1 (2-1)

Tilastot

Ritarien koitokset jatkuivat lauantaina, kun tuuliselle yläkentälle saapui surkeasti kautensa aloittanut Alastaron Urheilijat. 10-0 ja 7-0 ottelunsa hävinneiden Urheilijoiden todettiin jo lämmittelyjen aikana saapuneen Turkuun hyvin niukalla miehistöllä. Loppujen lopuksi vastustajien penkillä komeili vain huoltaja ja hänen laastarilaukkunsa. Tämän huomatessaan M. Roos korosti jalkojen liikkeen tärkeyttä ja malttia.

Ottelun avauspuolisko olikin mustapaitojen pelinrakentelulle erittäin vaikea. Ilmeisesti vastustajan valmennus oli myös päättänyt, että kovan myötätuulen avustuksella painetaan maali tai pari. Ritarien maata pitkin ylöspelaaminen ei tuntunut onnistuvan millään ja pitkätkin laitapakkeja hakeneet pallot epäonnistuivat vuorotellen niin toppareiden kuin keskikentänkin toimesta. Kuitenkin yksi näistä sitten onnistui, ja lähes täydellinen Roosin pelikirjan sivuilta kopioitu tilanne johti kuparisen rikkoutumiseen. Pallo juoksuun Moilaselle, jolla oli aikaa katsella minne pallon toimittaa, Toisen pakin, Shuudifonyan ryntäys takatolpalle, pallo keskelle kuuppaa ja 1-0. Roos todennäköisesti valui mahlaansa tilanteen johdosta, kunnes Ville ilmoitti loukkaantuneensa tuon yli kolmen metrin spurtin johdosta ja pyysi itsensä vaihtoon. Ihan kelpo 7 minuuttinen kuitenkin jo lähes puoliajan kunnossa olevalta mieheltä. Peli pyöri jatkossakin täysin ÅCF-hallinnassa, kun yhtäkkiä vieraiden erikoistilanne pomppi takatolpalle unohtuneelle A. Mäkiselle. Mies latasi volleysta suhteellisen komean kudin ohi hölmistyneen I. Halenin. Päät eivät kuitenkaan painuneet, vaan jo 26. minuutilla siirryttiin jälleen lopullisesti johtoon. J. Halen nikkasi kulmapotkusta täydellisyyttä hipovan keskityksen keskelle Amiraalin otsaa ja pallo yläkulmaan. “Visa hämää Petja lämää”-koodi alkaa pikkuhiljaa toimimaan. Ensimmäisen puoliajan loppu oli täysin vastaavaa palloilua kuin alkukin. Paikkoja oli ja ottipa vieraiden maalivahti T. Kulmala muutaman Urheiluruutuun kelpaavan paraatitorjunnan. Tauolle lukemissa 2-1.

Toisella puoliajalla ote kääntyi sitten lopullisesti mustille. Vastatuuleen vieraiden alkurynnistyksestä väsyneet jalat eivät enää pysyneet perässä. Heti puoliajan alussa siirryttiin 3-1 johtoon, kun AU-puolustus puski pallon omiin. Tämän jälkeen alkoi vieraiden päät painumaan. Sen sijaan ritarit olivat päättäneet harjoitella kerralla kunnolla maalintekoa. Loistavasti tilanteita luonut J. Ekman tuli 55. minuutilla vaihtoon, ja tilalle tullut E. Toriseva latasi maalin edestä minuuttia myöhemmin ensimmäisellä kosketuksellaan pallon verkkoon. Reilun tunnin pelin jälkeen N. Lundgren taisteli koko lihasvoimallaan pallon keskialueella itselleen, käytti tyhjän tilan hyväkseen ja tykitti vasemmallaan vastustamattoman pommin n. 20-metristä tolpan juureen. Heti perään N. Grönvall siirsi Torisevan tarjoilun tyhjään maaliin. ÅCF-leirissä kaikki halusivat viimeistellä ja hyökkäysintoa riitti loppuun asti. M. Suomelan 72. peliminuutilla suorittama ydintykki koetteli vielä kerran Yläkentän maalin verkkoja. Pelin loppu oli melko pelailua ja sen suurempaa kerrottavaa ei jäänyt. Toki alastarolaisten toppari vielä puhui itsensä ennen päätösvihellystä suihkuun kahdella keltaisella, mutta ottelun kulkuun sillä ei mitään vaikutusta ollut. Huikea esitys hieman vaikeasta alusta huolimatta, ja seitsemän eri maalintekijää taitaa lähennellä seuran sisäistä ennätystä, Kutosessa nautituista murskavoitoista huolimatta.

Seuraavaksi vastaan asettuu FC NU sunnuntaina 11.5. kello 19.00. Kukaan tuskin on unohtanut viime vuoden kuumia kohtaamisia, ja tästä johtuen tuskin haluaa olla näkemättä nytkään. Vastus on aivan eriluokkaa ja taistelee varmasti Ritarien kanssa kärkisijoista. Siispä kaikki paikalle kannustamaan mustapaidat voittoon