ÅCF:n uutisointi ja tiedotus uudistuu

ÅCF:n uutistoimituksessa lyötiin kevättalvella viisaat päät yhteen, ja päätettiin uusista suuntaviivoista tiedotuskanavien suhteen. Kauden alkaessa on hyvä hetki julkaista uudet internet-taktiikat.

Jo pitkään tiedostettu asia on, että sosiaalisen median kanavat ovat Yön Ritarien kannattajakunnassa selkeästi tehokkaimpia välineitä uutisointiin ja vuoropuheluun. Viimeisen kahden kauden aikana onkin jo tapahtunut vahvaa itseohjautuvuutta toimituksen jäsenistössä, kun raportointi on jo pidempään painottunut Facebookiin, Twitteriin, ja Instagramiin.

Perinteisten www-sivujen jäädessä uutisoinnin osalta tehokkaampien kanavien jalkoihin, on se silti edelleen erinomainen informaatiolähde, ja eräänlainen kivijalka muille internet-palveluille. Jotain, jota odotat googlaamalla löytäväsi.

 • ÅCF:n nettisivut säilyvät jatkossakin pystyssä. Sisältö on puhtaasti informatiivinen, tarjoten perustiedot seurasta, joukkueiden yhteystiedot, ja ripauksen historian siipien havinaa.
 • Otteluraportit, uutiset, ja tiedotteet julkaistaan jatkossa Facebookissa.
 • Liveraportoinnissa Twitterin ylivoima vie mielenkiinnon. Jos matsi jää väliin ja kuumottaa miten pojat kentällä futaa, Twitter auttaa.
 • Instagramiin kuvataan kronologista veistosnäyttelyä, kun kameran eteen ja taakse soveltuvat kiiltävähaarniskaiset herrasmiehet antavat parastaan seuran sisäpuolisista saloista.

 

Futiskevättä toivottaen,

Tietotoimiston Jätkät

 

Ottelu: ÅCF-Heitto

ÅCF – Heitto 0-1 (0-1)

Kokoonpano:
1 Vuorinen Juuso (MV)
6 Mäkelä Miro
10 Salminen Arttu
11 Koivisto Oskari
16 Manninen Niko (66′ 15 Kalske Juhani)
18 Anttonen Sami (62′ 58 Kalliojärvi Alix)
19 Kinos Jussi
20 Riihimäki Visa (C) (53′ 52 Halén Jarno)
31 Toriseva Eetu (45′ 22 Ilonen Mikko)
60 Berghem Emil (79′ 68 Ekman Juho)
76 Leppänen Petja

Käyttämättömät vaihdot:
7 Roos Matias
50 Karlsson John (MV)

Kovasti odotetusta Derbystä tuli lopulta mollivoittoinen antikliimaksi. Kentällä nähtiin kaksi yleensä taistelevaa joukkuetta pelaamassa sunnuntaihöntsää, jossa lopulta Heitto oli parempi. Ottelun ainokainen maalikin kuvasti matsia hyvin. Avausjakson puolivälin tienoilla harmiton keskialueelta ammuttu roikkupallo lensi Ritaritoppareita kohti, joka jotenkin pomppi Heiton hyökkääjän eteen avopaikkaan maalin eteen.

Ei auttanut vaikka ÅCF hyökkäsi miltei koko toisen jakson. Heitto parkkeerasi kaikki Hirvensaloon menevät kaupungin keltaiset vaarat alakertaansa ja piti Ritarit pois maalipaikoilta. Pelin jälkeen vitutti oma, sekä vastustajan huonous.

Tulevana viikonloppuna Ritareiden hieman kuraa saaneet kasvot kaipaavat kipeästi kunnon saippuapesua, kun vastassa on Paraisten säbäpoikien futisviritys Sudet.

Raportti: ÅCF – CELT’S 24.4.2015

ÅCF – CELT’S 4-0 (1-0)

Kokoonpano:
2 Jauhiainen Sami C
3 Shuudifonya Ville (45′ 16 Manninen Niko)
6 Mäkelä Miro (59′ 38 Koskimäki Juho)
7 Roos Matias
10 Salminen Arttu
12 Laisto Harri (59′ 88 Leino Mikko)
23 Koskinen Juhani (45′ 18 Anttonen Sami)
50 Karlsson John MV
60 Berghem Emil
68 Ekman Juho (45′ 58 Kalliojärvi Alix)
76 Leppänen Petja

Käyttämättömät vaihdot:
29 Ketola Atte MV

Maalit:
44′ Salminen
48′ Leppänen
61′ Berghem
79′ Kalliojärvi

Ritarit lähtivät kauden toiseen otteluunsa ärsyyntyneenä avausmatsin tehottomuudesta. Ensisijaisena tavoitteena oli saada se kuuluisa ketsuppipurkki auki. Siispä pelin hallinnan lisäksi valmennus halusi nostaa prässiä ylemmäs, jotta vieraiden pelinrakentaminen katkaistaan jo ennen keskiviivaa. Päivän vastustaja, edesmenneen irkkubaari Castlen CELT’S (vai Celtics?)-niminen joukkue oli entuudestaan tuntematon ryhmä, mutta tasaisessa sarjassa on turha odottaa kevyttä iltapuhdetta edes nousijajoukkuetta vastaan.

No, jätkäthän toteuttivat sen mitä pyydettiin. Avausjaksolla ÅCF piti huolen siitä, että CELTS ei saanut juuri yhtään hyökkäystä aikaiseksi. Jos pallo hävittiin, se tapeltiin takaisin jo vastustajan kenttäpuoliskon puolivälissä. Castlen pojat keskittyivät pääasiassa pitämään maalinsa eteen parkkeeraamansa bussin pystyssä, sillä Ritarit puskivat sitä päin vasemmalta ja oikealta. Jakson lopussa näytti jo siltä, että tuloksena on jälleen yksi maaliton nelivitonen, kunnes A. Salminen pukkasi kulmapotkusta pallon häkkiin minuutti ennen taukovihellystä. Tulihan se sieltä kun riittävästi potkii.

Jos ensimmäinen maali ei vielä tuonut riittävästi uskoa omaan tekemiseen, niin viimeistään heti tauon jälkeen syntynyt P. Leppäsen 2-0 maali ravisteli apinat selästä. Petjankin kaapin tarjoili kulmapotkusta sangen hyviä kulmia koko illan jaellut H. Laisto. Parin maalin johdossa oli helppo pelata matsi loppuun, ja kun vieraatkin joutuivat työntämään bussinsa liikkeelle niin vaarallisempia paikkoja oli helpompi luoda. Puoli tuntia ennen loppua E. Berghem kävi paikkaamassa missaamansa pilkun tekemällä illan kolmannen ritarimaalin, ja ennen loppua A. Kalliojärvi karkasi läpiajoon viimeistellen loppulukemiksi 4-0.

Varsin tyylipuhdas voitto ÅCF:lle, josta on hyvä aloittaa valmistautuminen tulevaan hegemoniaotteluun Hirvensalon Heittoa vastaan. Kahden sarjapelin jälkeen nolla päästettyä maalia kertoo hyvästä joukkuepelaamisesta, sekä J. Karlssonin pitävistä hansikkaista tolppien välissä. Nyt kun maalitilikin saatiin kunnolla auki, niin ÅCF:lta voidaan odottaa entistä parempia otteita toukokuun kovissa otteluissa (Heitto, SCR, Wolves, KisaVeikot)

Raportti: ÅCF – TuWe2 15.4.2015

ÅCF – TuWe2 0-0 (0-0)

Kokoonpano:

3 Shuudifonya Ville
4 Lundgren Niclas
7 Roos Matias
10 Salminen Arttu
12 Laisto Harri
18 Anttonen Sami
20 Riihimäki Visa
31 Toriseva Eetu
50 Karlsson John
60 Berghem Emil
76 Leppänen Petja
6 Mäkelä Miro
13 Ketola Atte
24 Suomela Matias
38 Koskimäki Juho
52 Halén Jarno
58 Kalliojärvi Alix
68 Ekman Juho

Ritarien kauden avaukset ovat perinteisesti olleet myrkkyä, sillä vain kerran on ÅCF selvinnyt kevään ensimmäisestä pelistä voittajana (2013 vs. Ponteva). Tällä kertaa arpa heitti avausvastustajaksi Turun Weikkojen reservijoukkueen, joten helppoja pisteitä ei ollut taaskaan tarjolla. Edustusjoukkueen historian suurin tappio (1-8) on nimittäin samaisen vastustajan aikaansaannos.

tuwe_acf_parkilla_2015

 

Pirujen maalailut sikseen, sillä kentällä nähtiin lähes tismalleen se ÅCF, jota valmennusjohto on odottanutkin. Ritarit pitivät pallokontrollin itsellään, rakensivat hyökkäyspaikkoja kierrättämisen kautta, taklasivat, ja liikkuivat hyvin. Maalipaikkoja luotiin runsaasti, ja puolustus piti muurin lailla. Voitaisiin sanoa että ÅCF oli parempi kuin koskaan ennen tähän aikaan kaudesta. Siis voitaisiin, jos jätkät olisivat poimineet ne 3 pistettä kotiin, minkä olisi pitänyt tällä peliesityksellä olla silkkaa kosmetiikkaa.

Ritarien hyökkäysosasto nimittäin sortui jälleen kerran perisyntiinsä, ja tuhlasi jokaisen heille suodun maalintekopaikan. Vaikka on selvää että pallon häkkiin laittaminen on se futiksen vaikein osa-alue, niin eilen puitteet oli rakennettu kohdalleen. Hyökkäysosasto joutuu silti esittämään toiveen, että puolustus ja keskikenttä tulevat seuraavissa peleissä asettelemaan pallon vastustajan tyhjän maalin maaliviivalle valmiiksi, jotta ketsuppituubi saadaan avattua.

Muut osa-alueet toimivatkin sitten kuin junan vessat. Weikot saivat virkamiesmäisellä pelillään yhden maalipaikan, joka sekin tuli ÅCF-puolustuksen pienen virheen avustuksella. Tolppien välissä seissyt J. Karlsson tietysti torjui tämän puolittaisen läpiajon vaivattomasti. Matsin jälkeen pukuhuoneessa todettiin, että tällä esityksellä se kolme pistettä olisi pitänyt tulla, eikä pelillisesti ole tarvetta muuttaa mitään. Paitsi se, että sen nahkakuulan saa potkaista maaliin.

Lauantain ottelu Someron Voimaa vastaan on peruttu SoVo2:n luovuttua sarjasta, joten ÅCF on seuraavan kerran tositoimissa perjantaina 24.4 klo 1900, jolloin vastaan asettuu Celtics.

Yön Ritarien kausiennakko vuodelle 2015

Talvi on perinteisesti toimituksessamme aikaa jolloin lyijykyniä teroitetaan valmiiksi kevättä varten osa-aikaisen reportterikatraamme levätessä otteluraporttiruuhkaa varten. Nyt kun tuo inha vuodenaika on kuitenkin selätetty, on aika luoda katsaus harjoituskauden tapahtumiin ja ennakoida alkavaa pelisesonkia.

Lähtökohdat:

M. Roosin luotsaama Vitosen joukkue on kaudesta toiseen parantanut otteitaan niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. Viime kauden kolmossijaa ja 41:n pisteen pottia lähdetään jälleen parantamaan. Roos jatkaa odotetusti valmennuksessa.

M. Arppen suojatit pelasivat viime vuonna parhaan kautensa Kutosessa sijoittuen lohkossaan myöskin kolmanneksi. Nousu Vitoseen jäi kahden pisteen päähän. Kabinetissa tarjottua nousua ei haluttu käyttää hyödyksi, sillä nousu on sen verran kiimaa nostattava tapahtuma että sellaiset on seurassamme tapana hoitaa pelaamalla. Arppe jatkaa myöskin valmentajana, ja saa aisaparikseen I. Halénin.

Pelaajauutisia:

Seurassa perustamisesta asti pelannut Jami Jaatinen lopetti jalkapallouransa. Ainakin vähän lopetti, sillä mies on vähän niinkuin mukana välillä neppailemassa. Vähän niinku reeneissä ainakin. Jaatisen vyölle kertyi ÅCF-haarniskassa kunnioitettavat 28 virallista ottelua, joissa tilastoihin merkittiin 15 maalia, viisi varoitusta, ja yksi ulosajo. Jampalle leppoisia eläkepäiviä!

Ritarien Maratontaulukon kärkisijaa hallussaan pitänyt Aleksi Moilanen siirtyi Kolmosen Jyrkkälän Tykkeihin. Matadorin ansioluettelossa komeilee 85 Ritarikamppailua, kolme maalia, viisi varoitusta, ja yksi ulosajo. ÅCF toivottaa Moilasen Toyotalle tsemppiä Kolmosen vieraspelireissuihin. Vaihtokauppana Jyrkkälästä löytyi matkatoimistollinen Ilosen Mikkoa (ei se golffari), joka on jo treenipeleissä päässyt maalin makuun. Win-win molemmille seuroille.

Turun suosituimpana kasvukeskuksena on muutoinkin ollut helppo paistatella, sillä seuraan muuttajia on tullut talvella ovista ja ikkunoista. Mathias “Cruise” Hagsbergin, Boenischin Lassen, Hedmanin Pekan, Jopi Koskisen, Joonas Tuomisen, Ikosen Jannen, Jesse Bergbomin, Mäkelän Miron, Juho Koskimäen, Atte Ketolan ja Samuli Rönkkösen hankinnoista on raportoitu toimitukseen. Valmennusjohdolla lienee jo käsitys uusien pelaajien joukkueista ja pelipaikoista, mutta kaikkia kortteja ei ole haluttu julkisuuteen paljastaa. Harjaantuneella silmällä on havaittu ainakin se, että A. Ketola torjuu tolppien välissä, Cruise hölkkäilee broidinsa kanssa keskikentällä, Boenischia ja Mäkelää on peluutettu treenipeleissä puolustuksessa ja keskikentällä, ja Tuominen on oiva lisäys paikkoja tuhlaavaan hyökkäykseen.

Miten talvi meni?

No oli kylmä ja räntää satoi. Seuran puheenjohtaja pakeni toviksi Thaimaahan kun kausimaksuja napsui seuran tilille. Lenkkirinki pyöri läpi koko talven vaihtelevin vahvuuksin, ja hallin lepakkovuorolla treenattiin joka perjantai lähes hävyttömän myöhään. Tästä huolimatta harjoitusvahvuudet yllättivät valmennuksen kuin talvi autoilijat, sillä parikymmentä päätä pe-illan treeneissä oli pienimmästä päästä. Parhaimmillaan Impivaaran hallin puolikkaalla oli yli 35 ukkoa läsnä, emmekä jaksa uskoa että syynä oli toisella puolikkaalla kainalomunaa paiskoneet Trojansin naiset.

Treenipelejä kertyi muutama enemmän kuin viime kausina, mutta vastapainoksi cupeista lähdettiin laulukuoroon aiempaa nopeammin. Totutusti seinä nousi vastaan Kolmsen jengien tullessa vastaan, joten tavaramerkiksi muodostunut “yksi Kolmosen päänahka kaudessa” jäi tänä talvena haaveeksi. Tästä huolimatta pelillinen kehitys on ollut nousuvoittoista, joten on syytä odottaa molempien joukkueiden osalta vahvaa avausta kauteen.

Ja miten nyt menee?

Viidennen virallisen kautensa huomenna aloittava Åbo Club de Fútbol on tätä nykyä n. 60 miehen vahvuinen joukko jalkapallolle sydämensä menettäneitä herrasmiehiä. Meillä on edelleen hauskaa kentällä, ja toivomme että teillä on yhtä hauskaa kenttien laidoilla. Kiitollisina aiempien kausien tuesta toivotamme teidät kaikki kannustamaan paikallista jalkapalloseuraanne menestykseen jälleen tänä vuonna!

Lyödäänkö sinut Ritariksi? ÅCF hakee uusia pelaajia!

Kiinnosteleeko pelaaminen Turun tyylikkäimmässä futisseurassa? Jos vastasit kyllä, niin nyt sinulla on elämäsi tilaisuus. Kaupungin ykkösseura Åbo Club de Fútbol, eli kavereiden kesken ÅCF tai Yön Ritarit, hakee nyt lisää tulivoimaa miehistöönsä kaudelle 2015.

Åbo Club de Fútbolia edustaa kaksi joukkuetta. ÅCF pelaa kaudella 2015 Turun Piirin Vitosessa ja ÅCF2 Kutosessa, eikä kumpaankaan jengiin olisi lisävahvistukset pahitteeksi. Kaudella 2014 ÅCF:n molemmat joukkueet sijoittuivat omissa Vitosen ja Kutosen lohkoissaan kolmanneksi.

Liittymällä meihin pääsee osaksi jotain suurta ja kaunista, eikä esim. pääyhteistyökumppani Bar4:ssä ole naisista pulaa.

Vaatimukset:

 • Olet hyvä jätkä. Meillä ei urpoja kattella.
 • Osaat pelata futista. Mikään Ronaldo ei tarvitse olla (koska kaksi eri tasojoukkuetta), mutta jos et oo koskaan pelannu futista muualla ku koulun liikuntatunneilla, ni älä tuu. Mee takas liikuntatunnille.
 • Olet sitoutunut. Jos kiinnostaa vaan pelaaminen, mut reenit vähän niin ja näin, ni väärä jengi. ÅCF treenaa vähintään kaks kertaa viikossa ja ainakin toiseen näistä tapahtumista pitäis ehtiä.
 • Olet hyvä jätkä. Meillä ei urpoja kattella.

ÅCF:n kausimaksu on 150€ ja sillä kustannetaan seuran pyörittäminen (sarjamaksut, tuomarimaksut, harjoitusvuorot, varusteet ja muut yleiset kulut). Tämän lisäksi ÅCF:llä on tapana järjestää kauden mittaan monenlaista hengennostatustapahtumaa, joihin osallistuminen ei ole pakollista, mutta suotavaa.

Talvella Ritarit juoksee lenkkiä ja treenaa mahdollisuuksien mukaan hallissa ja ulkona, joten hyppää remmiin heti!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä:

 • Valmennuspäällikkö Matias Roos 040 758 1213
 • Seuran puheenjohtaja Harri Laisto 050 554 7735
 • Varapuheenjohtaja Juhani Koskinen 040 723 1902

Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen aboclubdefutbol@gmail.com, mutta luetaan sitä joskus ja juhannuksena. Joten soita.

P.S. Jos pelaaminen ei ole sinun juttusi, mutta jokin muunlainen yhteistyö esim. sponsoroinnin tai minkä tahansa muun saralla kiinnostaa, niin olethan yhteydessä seuran puheenjohtajaan (Harri Laisto 050 554 7735). Yön Ritarien yhteistyökumppanina näkyvyys on taattu.

Mâtador osoittautui Zlatania kovemmaksi jätkäksi: “En tarkoittanut leijua”

Mediassa uutisoitiin tänään, että ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic olisi maksanut mökkitiensä kunnossapidon tuhanneksi vuodeksi. Koko jupakka paljastui lopulta huijaukseksi, mutta Yön Ritareista vastaavanlaista avokätisyyttä löytyy. Laitapuolustaja Aleksi “Mâtador Gigante” Moilanen nimittäin maksoi kerran peräti kahden kuukauden puhelinlaskun yhdellä kertaa.

“Istuin siinä rahapinon päällä iltaa kiillotellen onnenlanttiani, kun vainusin maksamattomia laskuja pöydällä. Niissä kolikkohöyryissä lipsahti suurempi summa operaattorin tilille kuin oli tarkoitus. En tarkoittanut leijua”, selittää Gigante aavistuksen häpeissään.

Puhelinlaskujen avokätinen ennakkomaksu ei kuitenkaan ollut ainoa kerta, kun tämä ÅCF:n taiteilija on pistänyt mittaamatonta omaisuuttaan leviäksi.

“Kerran maksoin kaupassa myös kahdesta muovikassista kolmen hinnan, koska en tarkistanut kuittia. Rahaa kun on sen verran, ettei tarvitse ihan kaikkea laskea”, Mâtador hörähtää lopuksi.

Massikeisari Mâtadorin otteita pääsee seuraamaan seuraavaksi lauantaina 2.8. klo 19, kun ÅCF kohtaa yläkentällä AFC Campuksen.

ÅCF ja FC NU pistejakoon

11.5.2014
FC NU – ÅCF 2-2 (2-2)

Tilastot

Yön Ritarit kohtasivat kauden 2014 neljännessä ottelussaan FC NU:n. Joukkueiden väliset kamppailut ovat historian saatossa olleet aina täynnä tunnetta, eikä punakortilta vältytty tälläkään kertaa. Ottelun lopputuloksena oli kuitenkin oikeutettu tasapeli.

ÅCF lähti otteluun aggressiivisesti ja painoi peliä FC NU:n kenttäpuoliskolle, vastustajan keskittyessä lähinnä vastahyökkäyksiin. Ensimmäisestä maalista vastasikin vierasjoukkue ÅCF, kun Harri Laisto vapautti upealla syötöllä laitapakki Sami Anttosen maalintekoon. Humis ei maalipaikkaan päästyään epäröinyt, vaan painoi pallon varmasti vasempaan alapesään, 0-1.

Kotijoukkue NU pääsi maalin jälkeen peliin paremmin mukaan ja varsinkin ritarilinjan taakse pelatut pystypallot olivat ÅCF-puolustukselle myrkkyä. Jatkuvasti oltiin askeleen jäljessä ja lopulta Nations Unitedin kärki karkasi mustapaidoilta ja tasoitti hienolla laukauksella pelin 1-1:een.

Ottelussa mentiin kovalla vauhdilla päästä päähän, mutta seuraavasta osumasta vastasi jälleen ÅCF. Tällä kertaa Laisto syötti kuulan Eetu Torisevalle, joka liukkaana luikkuna puikkelehti NU-pakiston läpi ja sijoitti veskarin puikoista tilanteeksi 1-2.

Johtoasema ei pitänyt tälläkään kertaa, vaan FC NU tasoitti pelin uudelleen. ÅCF-puolustus sekoili totaalisesti, eikä saanut edes kolmen miehen voimin yhden miehen hyökkäystä katki, vaan pallo oli toisen kerran upean pelin pelanneen Juuso Vuorisen selän takana, 2-2.

Enempää maaleja ei Parkin kentän illassa enää nähty, mutta yksi ulosajo nähtiin. Kovan ja rehdin kamppailun ainoa tahra syntyi parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Toriseva nykäisi hyökkäyspäässä NU-peluria hihasta. Tästä vapaapotku NU:lle ja kotijoukkueen pelaajan käsittämätön sekoaminen. Uhoa, pientä pääpuskua, toinen keltainen kortti, suihkuun ja matkalla vielä perinteiset “mä muistan sun naaman, katotaan kun nähdään” -huutelut.

ÅCF ei miesylivoimallakaan saanut ratkaisua aikaiseksi, vaan lähempänä voittoa oli FC NU. Vuorisen upea ylänurkkatorjunta piti kuitenkin numerot tasoissa ja tällaisista torjunnoista taitavat jopa monet Veikkausliiga-veskarit nähdä vain märkiä unia.

Yön Ritarien edustusjoukkueen kausi jatkuu lauantaina klo 14.30, kun Kupittaa 2:lle vieraaksi saapuu sarjaa johtava Peimari Utd.

ÅCF kokoonpano illan otteluun

NU – ÅCF

ÅCF tuo valtakunnan kaunein, komein ja tyylikkäin seura lähtee tänään kamppailemaan muukalaislegioona FC Nations Unitedia vastaan New Yorkissa matkailevan Matias “Rafa” Roossin laatimalla kokoonpanolla. Viime kauden mittelöt ovat vielä tuoreessa muistissa mm. Syyskierroksen 1-1 tasapeli, jossa vastustajalle jaettiin kolme ulosajaoa ja liiton määrääviä lisäsanktioita. Tunnetta ja vauhtia ei siis tänäänkään varmasti ottelusta jää puuttumaan!

Su 11.5.2014 klo 19:00
Parkki KHT

Avaus:

Vuorinen
Kinos
Leppänen
Anttonen
Moilanen
Riihimäki
A.Salminen
Jauhianen
Laisto
Lundgren
Toriseva

Penkki:

Kalske, I.Halen, Palomäki, J.Halen, Hagsberg

Alastarolaiset kaatuivat murskalukemin

ÅCF – AU 7-1 (2-1)

Tilastot

Ritarien koitokset jatkuivat lauantaina, kun tuuliselle yläkentälle saapui surkeasti kautensa aloittanut Alastaron Urheilijat. 10-0 ja 7-0 ottelunsa hävinneiden Urheilijoiden todettiin jo lämmittelyjen aikana saapuneen Turkuun hyvin niukalla miehistöllä. Loppujen lopuksi vastustajien penkillä komeili vain huoltaja ja hänen laastarilaukkunsa. Tämän huomatessaan M. Roos korosti jalkojen liikkeen tärkeyttä ja malttia.

Ottelun avauspuolisko olikin mustapaitojen pelinrakentelulle erittäin vaikea. Ilmeisesti vastustajan valmennus oli myös päättänyt, että kovan myötätuulen avustuksella painetaan maali tai pari. Ritarien maata pitkin ylöspelaaminen ei tuntunut onnistuvan millään ja pitkätkin laitapakkeja hakeneet pallot epäonnistuivat vuorotellen niin toppareiden kuin keskikentänkin toimesta. Kuitenkin yksi näistä sitten onnistui, ja lähes täydellinen Roosin pelikirjan sivuilta kopioitu tilanne johti kuparisen rikkoutumiseen. Pallo juoksuun Moilaselle, jolla oli aikaa katsella minne pallon toimittaa, Toisen pakin, Shuudifonyan ryntäys takatolpalle, pallo keskelle kuuppaa ja 1-0. Roos todennäköisesti valui mahlaansa tilanteen johdosta, kunnes Ville ilmoitti loukkaantuneensa tuon yli kolmen metrin spurtin johdosta ja pyysi itsensä vaihtoon. Ihan kelpo 7 minuuttinen kuitenkin jo lähes puoliajan kunnossa olevalta mieheltä. Peli pyöri jatkossakin täysin ÅCF-hallinnassa, kun yhtäkkiä vieraiden erikoistilanne pomppi takatolpalle unohtuneelle A. Mäkiselle. Mies latasi volleysta suhteellisen komean kudin ohi hölmistyneen I. Halenin. Päät eivät kuitenkaan painuneet, vaan jo 26. minuutilla siirryttiin jälleen lopullisesti johtoon. J. Halen nikkasi kulmapotkusta täydellisyyttä hipovan keskityksen keskelle Amiraalin otsaa ja pallo yläkulmaan. “Visa hämää Petja lämää”-koodi alkaa pikkuhiljaa toimimaan. Ensimmäisen puoliajan loppu oli täysin vastaavaa palloilua kuin alkukin. Paikkoja oli ja ottipa vieraiden maalivahti T. Kulmala muutaman Urheiluruutuun kelpaavan paraatitorjunnan. Tauolle lukemissa 2-1.

Toisella puoliajalla ote kääntyi sitten lopullisesti mustille. Vastatuuleen vieraiden alkurynnistyksestä väsyneet jalat eivät enää pysyneet perässä. Heti puoliajan alussa siirryttiin 3-1 johtoon, kun AU-puolustus puski pallon omiin. Tämän jälkeen alkoi vieraiden päät painumaan. Sen sijaan ritarit olivat päättäneet harjoitella kerralla kunnolla maalintekoa. Loistavasti tilanteita luonut J. Ekman tuli 55. minuutilla vaihtoon, ja tilalle tullut E. Toriseva latasi maalin edestä minuuttia myöhemmin ensimmäisellä kosketuksellaan pallon verkkoon. Reilun tunnin pelin jälkeen N. Lundgren taisteli koko lihasvoimallaan pallon keskialueella itselleen, käytti tyhjän tilan hyväkseen ja tykitti vasemmallaan vastustamattoman pommin n. 20-metristä tolpan juureen. Heti perään N. Grönvall siirsi Torisevan tarjoilun tyhjään maaliin. ÅCF-leirissä kaikki halusivat viimeistellä ja hyökkäysintoa riitti loppuun asti. M. Suomelan 72. peliminuutilla suorittama ydintykki koetteli vielä kerran Yläkentän maalin verkkoja. Pelin loppu oli melko pelailua ja sen suurempaa kerrottavaa ei jäänyt. Toki alastarolaisten toppari vielä puhui itsensä ennen päätösvihellystä suihkuun kahdella keltaisella, mutta ottelun kulkuun sillä ei mitään vaikutusta ollut. Huikea esitys hieman vaikeasta alusta huolimatta, ja seitsemän eri maalintekijää taitaa lähennellä seuran sisäistä ennätystä, Kutosessa nautituista murskavoitoista huolimatta.

Seuraavaksi vastaan asettuu FC NU sunnuntaina 11.5. kello 19.00. Kukaan tuskin on unohtanut viime vuoden kuumia kohtaamisia, ja tästä johtuen tuskin haluaa olla näkemättä nytkään. Vastus on aivan eriluokkaa ja taistelee varmasti Ritarien kanssa kärkisijoista. Siispä kaikki paikalle kannustamaan mustapaidat voittoon

ÅCF miehistö illan otteluun

ÅCF – AU

ÅCF lähtee kauden kolmanteen sarjaotteluun 1-4 voittoalla. Alkuviikosta kohdattu Kaaps oli hyvä mittari Ritareiden todellisesta iskukyvystä, koska neljästä joukkueiden aikaisemmasta kohtaamisesta ei voittoja ollut herunut. Tänään ÅCF pääsee testaamaan Alastaron Urheilijoiden kunnon. Päivän vastustajalla on vielä pistetili avaamatta ja voidaan olettaa, että AU tulee varmasti janoisena otteluun. Mangeri Matias “Rafa” Roossin rosteri illan otteluun on seuraava. Tervetuloa!

La 3.5.2014 klo 16:00
Yläkenttä KHT

Avaus:

I.Halen
Kinos
Leppänen
Shuudifonya
Riihimäki
J.Halen
Moilanen
Jaatinen
Laisto
Lundgren
Ekman J.

Penkki:

Kalske, Salminen, Anttonen, Suomela, Grönvall, Toriseva

ÅCF:n miehistö Kaarinaan

KaaPS – ÅCF
Ma 28.4. klo 20.00
Kaarina KHT

Avaus:

Vuorinen
Kinos
Leppänen
Suomela
Anttonen
Salminen A.
Hagsberg
Jaatinen
Laisto
Lundgren
Ekman J.

Penkki:

Halén J.
Kuutti
Kalske
Palomäki
Moilanen
Toriseva
Riihimäki

ÅCF:n kapteenisto kaudelle 2014 on valittu

ÅCF:n seuran ylin johto on läpi historian luonut pelaajiston keskuuteen illuusiota siitä, että likaisen työn tekijöilläkin on edes hitunen valtaa seurassa. Niinpä keväisin on ollut tapana masinoida kapteeni-äänestys, jossa pelaajisto valitsee keskuudestaan kapteenin ja tälle kaksi varakapteenia. Tämä näennäinen päätösvallan antaminen on toki sikariportaalta hieno ele, joskin on huhuiltu että vaalilakiin on kirjattu erittäin pienellä präntillä puheenjohtaja Harri Laiston oikeus muuttaa tuloksia taskulamppujen myyntilukujen perusteella

Äänestys suoritettiin suljettuna interweb-äänestyksenä, ja Vitosen joukkueen osalta määräaika oli pitkäperjantaina. Kapteeniksi valitiin viime kauden tapaan Sami Jauhiainen, ja varakapteeneiksi Juuso Vuorinen, sekä Visa Riihimäki.

Samin valinta nähdään asiantuntijapiireissä enn

en kaikkea osoituksena hyvin tehdystä työstä jo aiemmilla kausilla. Lisäksi valinnalla helpotetaan Samin lompakon tuskaa, sillä kapteeninnauha käsivarressa niitä 10:n euron mussutuskortteja tuskin tulee niin herkästi. Maalivahti Vuorisen varakapteenin status lienee niiden lukuisten bussimatkojen Via dolorosa-tulkintojen ansiota. Jokaisessa joukkueessa on oltava yksi oman elämänsä tommiläntinen, ja on pelkästään luontevaa nostaa nämä herkät sielut tukevalle jalustalle. Toinen varakapteeni voidaan nähdä pienenä yllätysvalintana, sillä Visa Riihimäki liittyi Ritariryhmään vasta menneen talven aikana. Visan kyvyt on havaittu arvokkaiksi nopealla aikataululla, josta osoituksena valinta kapteenistoon vain muutaman kuukauden ritariuden jälkeen.

Kutosen joukkueen kapteenivalinnat suoritetaan vastaavalla äänestyksellä ennen Kutosen kauden alkua. Toimitus onnittelee Vitosen joukkueen uutta kapteenistoa, joka pääsee heti tänään tositoimiin. S. Jauhiaisen poissaolon johdosta tänään kapteenin nauhaa kantaa hihassaan J. Vuorinen.

ÅCF – SoVo2 Yläkentällä klo 1600.

Kapteeni Jauhiainen

Yön Ritareille kelvollinen päänahka kauden alla

Errea-piiricup 3.4.2014
JyTy – ÅCF 2-3 (2-2)

Tilastot

Yön Ritarit saivat kevään harjoituspelirupeamassa vastaansa vaihteeksi hieman kovemman vastuksen, kun piiricupin 2. kierroksella vastaan asettui Kolmosen Jyrkkälän Tykit. JyTy on toimittanut jo useana vuonna sopivaa roolia tason mittauksessa tarjoamalla ÅCF:n alakerralle hyvää harjoitusta tasaisen pommituksen teemalla. Järkevällä pelitavalla ja hyvällä asenteella on JyTyä ennenkin onnistuttu kiusaamaan, joten päävalmentaja Matias Roosin teema otteluun oli ilmeisen selvä.

Ottelun alla havaittiin, että molemmat joukkueet ovat kokeeneet jo harjoituskaudella kovia. Kotijoukkueella oli asettaa kokoonpanoon kokonaista 12 miestä vierasjoukkueen viittätoista vastaan. Toisaalta kukapa siellä vaihdossa olisi halunnutkaan jäähdytellä kylmällä Karvetilla. Koska kyseessä oli piiricupin ottelu, aloitettiin itse pelitapahtuma potkimalla tasoitusrankkareita Ritarien toimesta. Korostetaan nyt vielä, että ÅCF muiden piirin seurojen tapaan ei pidä näitä lahjapilkkuja kilpailuun kuuluvana asiana. Toisaalta, kun ne on sääntöihin kirjattu, niin on perin kummallista olla edes yrittämättä niiden torjumista. Jatkomahdollisuuksia ne kuitenkin parantavat ja treenimatsisaldo kasvaa täten ainakin yhdellä. JyTy päätti tänään jättää torjumatta, joten ottelu aloitettiin 0-2 numeroista Harri Laiston ja Petja Leppäsen upotettua rankkarit Antti Savolan “vartioimaan” maaliin.

Itse ottelu alkoi pelätyllä tavalla, kun JyTy otti komennon heti alkuminuuteista lähtien. Pallo pyöri kohtalaisesti pelaajalta toiselle, eikä vierasjoukkueella ollut kovinkaan hyviä aseita pallon riistämiseen. Suurin ero Kolmosen ja Vitosen joukkueiden välillä nähtiin pallottomien pelaajien liikkeessä. Tykeillä oli jatkuvasti tarjolla useampi syöttösuunta, kun taas ÅCF:n harvat pallonhallintajaksot kestivät korkeintaan kahden syötön verran päättyen yleensä onnettomaan roiskaisuun. Hieman yllättäen Tykit eivät prässänneet kuitenkaan ylhäältä asti, vaan keskittyivät poimimaan pallon takaisin lähempänä puolta kenttää.

Alun synkän puolituntisen aikana ritaripuolustuksen keskellä pelannut Leppänen oli ilmeisesti päättänyt tasoittaa illan lahjamaalit, sillä Petjan kantapääkompuroinnin ja pienoisen uinahduksen jälkitilanteista JyTy sai pelin tasoihin helpon oloisilla maaleilla alle 20 minuutissa. Toki siellä oli kymmenen muutakin hieman liian nöyristellen pelannutta mustapaitaa. Päästiinpähän aloittamaan peli jälleen nollatilanteesta.

Puolisen tuntia siinä kesti, että ÅCF sai hapuiltua pukukoppiin unohtuneen selkärangan takaisin paikalleen. Avausjakson viimeisellä vartilla ÅCF alkoi taklata, voitti jokusen kaksinkamppailun, sai yli viisi syöttöä putkeen omille ja loi muutaman hyökkäyksenkin. JyTyllä saattoi helpohkojen avausmaalien jälkeen tulla aavistus hyvänolontunnetta puseroon ja ÅCF pääsi peliin mukaan. Ottelun hallinta oli toki edelleen kotijoukkueella, mutta Ritarit saivat puoliajalle ripauksen uskoa omaan tekemiseen.

Puoliaika: 2-2

Tauolla kärkeen vaihdetun Jami Jaatisen hallihousujen johdolla ÅCF jatkoi nousujohteista iltaa. Prässiä nostettiin vahingossa pykälää korkeammalle, ja keskikenttäkin alkoi nousta mukaan hyökkäyspäähän. Avausjaksolla nähdyt yhden miehen rimpuilut ylhäällä vaihtuivat 4-5 pelaajan hyökkäyksiksi, joissa palloa saatiin ajoittain pidettyä hallinnassa myös JyTyn boksin lähettyvillä. Saman aikaisesti Tykeillä alkoi jalat painaa yhä enemmän, joten syöttösuunnat alkoivat loppua yläkerrassa. Niinpä JyTy ei esittänyt toisella jaksolla juuri muuta kuin tukun keskityksiä, joskin vaarallisia sellaisia. Keskikentän kaksinkamppailuissa Arttu Salminen, Jarno Halén, ja Visa Riihimäki tulivat selkeästi enemmän esiin kuin avausjaksolla. Puolustuspäässä jopa “Amiraalin” otteissa alkoi olla jotain tutumpaa, eikä enää sitä alun koomailua.

ÅCF:n pelin parantuessa loppua kohden alettiin katsomossakin jo luopua Tykkien voittomaalin pelosta ja siirryttiin odottamaan Yön Ritarien lopullista niittiä. Väsähtäneen Jaatisen paikalle takaisin kärkeen vaihdetulle Oskari Koivistolle siunautui lopulta kunnia työntää JyTyn puolustajaa selästä, jotta tämä ymmärsi antaa Oskarille paremmin tilaa tehdä voittomaali, kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia. JyTy yritti lopussa vielä tasoitusmaalia, mutta ÅCF puolustus siivosi keskitykset kunniakkaasti pois. Tykkien vaarallisimmaksi paikaksi jäi ritarimaalivahti Juuso Vuorisen nyrkkeily-yrityksen jälkitilanteesta tullut veto kohti alakulmaa, jonka Juuso onnekseen ymmärsi itse torjua sivuverkkoon.

Huomionarvoisinta ottelussa oli lopulta se, että ÅCF:n taistelutahto kasvoi pelin edetessä sekä juoksukunto riitti vallan mainiosti Kolmosen joukkuetta vastaan. Voidaan jopa sanoa, että Tykit hyytyivät kentälle aiemmin kuin ÅCF. Talven lenkkiringit ja muut korvaavat neppailut alkavat näkyä myös pelikentillä, mikä on kauden alun lähestyessä erinomainen asia. Moni ritari joutui tänään pusertamaan täyden ysikymppisen, mutta väsymisen merkkejä ei liiemmin näkynyt.

ÅCF jatkaa piiricupissa kolmannelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu Littoisten Työväen Urheilijat. LTU pelaa alkavalla kaudella myöskin Kolmosessa, joten vastus ei ainakaan heikkene. Ja niitä perkeleen tasoitusrankkareitakin joudutaan taas potkimaan. Ottelun ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta tiedotusjaostomme tarkkailee tilannetta ja pitää teidät ajan tasalla.