Raportti: ÅCF – TuWe2 15.4.2015

ÅCF – TuWe2 0-0 (0-0)

Kokoonpano:

3 Shuudifonya Ville
4 Lundgren Niclas
7 Roos Matias
10 Salminen Arttu
12 Laisto Harri
18 Anttonen Sami
20 Riihimäki Visa
31 Toriseva Eetu
50 Karlsson John
60 Berghem Emil
76 Leppänen Petja
6 Mäkelä Miro
13 Ketola Atte
24 Suomela Matias
38 Koskimäki Juho
52 Halén Jarno
58 Kalliojärvi Alix
68 Ekman Juho

Ritarien kauden avaukset ovat perinteisesti olleet myrkkyä, sillä vain kerran on ÅCF selvinnyt kevään ensimmäisestä pelistä voittajana (2013 vs. Ponteva). Tällä kertaa arpa heitti avausvastustajaksi Turun Weikkojen reservijoukkueen, joten helppoja pisteitä ei ollut taaskaan tarjolla. Edustusjoukkueen historian suurin tappio (1-8) on nimittäin samaisen vastustajan aikaansaannos.

tuwe_acf_parkilla_2015

 

Pirujen maalailut sikseen, sillä kentällä nähtiin lähes tismalleen se ÅCF, jota valmennusjohto on odottanutkin. Ritarit pitivät pallokontrollin itsellään, rakensivat hyökkäyspaikkoja kierrättämisen kautta, taklasivat, ja liikkuivat hyvin. Maalipaikkoja luotiin runsaasti, ja puolustus piti muurin lailla. Voitaisiin sanoa että ÅCF oli parempi kuin koskaan ennen tähän aikaan kaudesta. Siis voitaisiin, jos jätkät olisivat poimineet ne 3 pistettä kotiin, minkä olisi pitänyt tällä peliesityksellä olla silkkaa kosmetiikkaa.

Ritarien hyökkäysosasto nimittäin sortui jälleen kerran perisyntiinsä, ja tuhlasi jokaisen heille suodun maalintekopaikan. Vaikka on selvää että pallon häkkiin laittaminen on se futiksen vaikein osa-alue, niin eilen puitteet oli rakennettu kohdalleen. Hyökkäysosasto joutuu silti esittämään toiveen, että puolustus ja keskikenttä tulevat seuraavissa peleissä asettelemaan pallon vastustajan tyhjän maalin maaliviivalle valmiiksi, jotta ketsuppituubi saadaan avattua.

Muut osa-alueet toimivatkin sitten kuin junan vessat. Weikot saivat virkamiesmäisellä pelillään yhden maalipaikan, joka sekin tuli ÅCF-puolustuksen pienen virheen avustuksella. Tolppien välissä seissyt J. Karlsson tietysti torjui tämän puolittaisen läpiajon vaivattomasti. Matsin jälkeen pukuhuoneessa todettiin, että tällä esityksellä se kolme pistettä olisi pitänyt tulla, eikä pelillisesti ole tarvetta muuttaa mitään. Paitsi se, että sen nahkakuulan saa potkaista maaliin.

Lauantain ottelu Someron Voimaa vastaan on peruttu SoVo2:n luovuttua sarjasta, joten ÅCF on seuraavan kerran tositoimissa perjantaina 24.4 klo 1900, jolloin vastaan asettuu Celtics.