ÅCF ja FC NU pistejakoon

11.5.2014
FC NU – ÅCF 2-2 (2-2)

Tilastot

Yön Ritarit kohtasivat kauden 2014 neljännessä ottelussaan FC NU:n. Joukkueiden väliset kamppailut ovat historian saatossa olleet aina täynnä tunnetta, eikä punakortilta vältytty tälläkään kertaa. Ottelun lopputuloksena oli kuitenkin oikeutettu tasapeli.

ÅCF lähti otteluun aggressiivisesti ja painoi peliä FC NU:n kenttäpuoliskolle, vastustajan keskittyessä lähinnä vastahyökkäyksiin. Ensimmäisestä maalista vastasikin vierasjoukkue ÅCF, kun Harri Laisto vapautti upealla syötöllä laitapakki Sami Anttosen maalintekoon. Humis ei maalipaikkaan päästyään epäröinyt, vaan painoi pallon varmasti vasempaan alapesään, 0-1.

Kotijoukkue NU pääsi maalin jälkeen peliin paremmin mukaan ja varsinkin ritarilinjan taakse pelatut pystypallot olivat ÅCF-puolustukselle myrkkyä. Jatkuvasti oltiin askeleen jäljessä ja lopulta Nations Unitedin kärki karkasi mustapaidoilta ja tasoitti hienolla laukauksella pelin 1-1:een.

Ottelussa mentiin kovalla vauhdilla päästä päähän, mutta seuraavasta osumasta vastasi jälleen ÅCF. Tällä kertaa Laisto syötti kuulan Eetu Torisevalle, joka liukkaana luikkuna puikkelehti NU-pakiston läpi ja sijoitti veskarin puikoista tilanteeksi 1-2.

Johtoasema ei pitänyt tälläkään kertaa, vaan FC NU tasoitti pelin uudelleen. ÅCF-puolustus sekoili totaalisesti, eikä saanut edes kolmen miehen voimin yhden miehen hyökkäystä katki, vaan pallo oli toisen kerran upean pelin pelanneen Juuso Vuorisen selän takana, 2-2.

Enempää maaleja ei Parkin kentän illassa enää nähty, mutta yksi ulosajo nähtiin. Kovan ja rehdin kamppailun ainoa tahra syntyi parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Toriseva nykäisi hyökkäyspäässä NU-peluria hihasta. Tästä vapaapotku NU:lle ja kotijoukkueen pelaajan käsittämätön sekoaminen. Uhoa, pientä pääpuskua, toinen keltainen kortti, suihkuun ja matkalla vielä perinteiset “mä muistan sun naaman, katotaan kun nähdään” -huutelut.

ÅCF ei miesylivoimallakaan saanut ratkaisua aikaiseksi, vaan lähempänä voittoa oli FC NU. Vuorisen upea ylänurkkatorjunta piti kuitenkin numerot tasoissa ja tällaisista torjunnoista taitavat jopa monet Veikkausliiga-veskarit nähdä vain märkiä unia.

Yön Ritarien edustusjoukkueen kausi jatkuu lauantaina klo 14.30, kun Kupittaa 2:lle vieraaksi saapuu sarjaa johtava Peimari Utd.